Search

Вечерва пред спиење истријте го вратот со кромид! Еве што ќе ви се случи

Ако имате проблеми со штитна  жлезда кромидот и тоа како ќе ви биде корисен сојузник.

Уште една природна опција во лекување на штитна жлезда предлага доктор Игор Књазкин, познат лекар од Снакт Петерсбург.

Тој препорачува користење на кромид во лекување на штитна жлезда. Оваа едноставна метода во целост  ја работата на штитната жлезда.

Се што треба да сторите е следно:

Во вечерните часови, пред спиење, земете кромид и исечете го на половина, па оставете сокот да истече од него. Потоа, масирајте го вратот во предел на штитната жлезда со благи, кружни  движења, користејќи половини од кромидот. По масажата, одете во кревет, но не го измивајте вратот. Оставете го сокот да делува преку ноќ.

Експерите велат дека лекот исто така може да делува и како превенција и не е на одмет понекогаш да го користиме дури и ако немаме проблем со штитната жлезда.

Треба да знаете
Последни објави