Search

Приведен таткото на Вања

Обвинителството потврди дека во полициска станица, во рамки на ситрагата, е повикан и  Александар, татко на киднапираната и убиена 14-годишна Вања Ѓорчевска. Засега за него не се бара притвор, а распитот сѐ уште трае.

Таткото го пријавил исчезнувањето на девојчето, втор, околу 11 часот во понеделник откако истото го сторила и мајката, рано утрово откако девојчето не стигнало во школо.

Според соопштението на Обвинителството и на МВР, девојчето било застрелано околу 10 часот, односно два и пол часа по киднапирањето и еден час пред да пријави нејзиниот татко, којшто бил информиран од мајката на Вања дека девојчето не е ниту во школо ниту пак се јавува на телефон.

Треба да знаете
Последни објави