Search

Скопје вечерва е седми најзагаден град во светот

Скопје е седми на ранг-листата со индекс 164, а воздухот е нездрав. На прво место е Делхи, Индија, а потоа следата два града во Пакистан – Карачи и Лахоре.

Специјализираната интернет страница за следење на квалитетот на воздухот во поголемите градови во светот, IQAir вечерва во 19 часот го смести главниот град во Македонија – Скопје на седмото место во светот според загаденоста на воздухот со индекс од 160.

Од вчера до утре, први декември, Скопје е домаќин на 30. Министерски самит на ОБСЕ.

Треба да знаете
Последни објави