Search

Снимен моментот на експлозивна ерупција на вулкан во Јапонија

Минатата недела, јапонски вулкан лоциран на островот Нииџима, 150 километри јужно од Токио, експлозивно еруптираше. Јапонската крајбрежна стража го сними моментот на ерупцијата и ја објави снимката вчера.

Властите наведуваат дека ерупцијата достигнала висина од околу 200 метри, пишува Би-би-си.

Вулканскиот остров е создаден пред десет години. Неговото име се преведува како – „нов остров“.

Треба да знаете
Последни објави