Search

Француски медицински брод пристигнa во пристаништето во близина на Рафа

„Дексмут“, француски медицински брод, пристигна денеска во пристаништето Ал-Ариш, како што претходно вети францускиот претседател, изјави Мохамед Салим Салам, портпарол на египетската гувернација Северен Синај.

На бродот е тим високи хирурзи и истиот има 40 кревети и две операциони сали, според Салам. Најмалку 15 од креветите се резервирани за педијатриски пациенти.

Француската делегација се состана со египетскиот министер за здравство и со палестинскиот министер за здравство на пристаништето, кое е на околу 60 километри од границата Рафа меѓу Египет и Газа.

Треба да знаете
Последни објави