Search

Тажен ден во ЗОО Скопје, прво почина Ристе, негувателот на жирафи, а потоа и Флопи, последната жирафа во Зоолошка

Трагедија се случи денеска во скопската Зоолошка градина.

На 44годишна возраст почина Ристе Трајковски, човекот кој се грижеше за жирафите во ЗОО и кој со својот невообичаен однос кон егзотичните животни беше инспирација за скопјани, но и за светски познати медиуми.

Неговиот погреб ќе се одржи утре, а причината за смртта се уште е непозната.

Набрзо по смртта на Трајковски, почина и последната жирафа во ЗОО Скопје, десетгодишната Флопи.

Овој понеделник, навистина е тажен ден за Скопје и за Зоолошката градина.

Треба да знаете
Последни објави