Search

Израел потврди дека 13 израелски заложници преминале на израелска територија

Израелските одбранбени сили соопштија дека 13 од заложниците ослободени денеска се сега на израелска територија.

Во соопштението на израелските одбранбени сили се вели дека ослободените заложници сега се на израелска територија и се придружувани од специјалните сили и Шин Бет по извршената првична медицинска проценка.

„Нашите сили ги придружуваат ослободените заложници додека не стигнат до нивните семејства во болниците“, се вели во соопштението.

Треба да знаете
Последни објави