Search

Отворање на  ексклузивната изложба „Сребрена Тракија” во Археолошкиот музеј 

Денеска со почеток во 13:00 часот, во Археолошкиот музеј во Скопје ќе биде отворена ексклузивната изложба „Сребрена Тракија”, која е резултат на врвната професионална соработка меѓу македонскиот Археолошки музеј и Националниот археолошки институт со музеј при Бугарската академија на науките во Софија.

Изложбата со свој поздравен говор ќе ја отвори министерката за култура Бисера Костадиновска-Стојчевска, која е покровител на изложбата, а свои обраќања ќе имаат и претседателите на македонското и на бугарското Собрание, Талат Џафери и Росен Димитров Жељазков, министерот за култура на Бугарија, Крастју Крастев, како и директорите на двете музејски институции кои се организатори на изложбата, Славица Бабамова и Христо Попов.

Треба да знаете
Последни објави