Search

Композиторот Љупчо Константинов добитник на наградата „11 Октомври“ за 2023

Композиторот Љупчо Константинов е добитник на државната награда „11 Октомври“ за 2023 година. 

Наградата, како што соопшти Министерството за култура, на Константинов му се доделува за животно дело во областа на културата и уметноста. 

Со државната награда „11 Октомври“ се оддава највисоко признание за животно дело во областа на науката, уметноста, стопанството и во другите дејности од јавен интерес. 

Државната награда ја доделува Одборот за доделување на државната награда „11 Октомври“, составен од претседател и 12 члена.

Наградата на добитниците ќе им биде врачена на 11 Октомври 2023 година (среда) во 12 часот во Собранието на Република Северна Македонија. 

Треба да знаете
Последни објави