Search

(Внимание) Дојде ли живот за студентите од Штип?

Младите и студентите од Штип пред камерата на „Трн“ одговараат дали дојде животот и дали има иднина за студентите во втората епизода на „Внимание, внимание“. Водителот Дениз Абдула и Трн секој четврток објавуваат видео-анкета на каналите на „Трн.мк“ – Фејсбук, YouTube и Инстаграм.

Студентите од Штип сметаат дека иднината е во младите и дека доколку студентите се ангажираат може да ги предизвикаат позитивните промени, тука.

Заминувањето надвор е опција, но повеќето млади и студенти сакаат својата иднина да ја градат тука. Дури и повозрасните испитаници рекоа дека доста е од старите, младите се тие што треба да ја оправат државата.

Извор Трн.мк

Треба да знаете
Последни објави