Search

Назначен нов амбасадор на Република Турција во Македонија

Турскиот министер за надворешни работи Хакан Фидан назначи нов амбасадор на Република Турција во Македонија.

Како што дознава 24инфо.мк за нов амбасадор во Скопје е назначен Фатих Улусој.

Улусој на оваа позиција доаѓа од амбасадорското место во Саудиска Арабија каде бил амбасадор на Турција од август 2021 година.

Треба да знаете
Последни објави