Search

Министерството за здравство побара вонреден инспекциски надзор во Клиничка болница – Битола

Министерот за здравство Фатмир Меџити иницираше Државниот санитарен и здравствен инспекторат (ДСЗИ) да изврши вонреден инспекциски надзор во Клиничка болница – Битола, каде почина 24-годишно момче. 

– По утврдување на фактичката состојба и изготвување на извештајот од страна на ДСЗИ, јавноста навремено ќе биде информирана, соопшти Министерството за здравство

Треба да знаете
Последни објави