Search

Ковачевски, Заев, Зечевиќ и Спасовски на иста маса, СДСМ најавува победа на избори и влез во ЕУ до 2030

Претседателот на СДСМ и премиер Димитар Ковачевски на својот профил на фејзбук вечерва објави фотографии каде меѓу другото е заедно со Зоран Заев, Миле Зечевиќ и Оливер Спасовски најавувајќи засилена партиска активност.

,,СДСМ има долгогодишно државничко и партиско искуство, посветеност и полна енергија да продолжи со победа и брз чекор по европскиот пат.

Денешниот координативен состанок на стратешкиот тим е во оваа насока – да направиме сè, да овозможиме целосен државен и национален консензус за исполнување на определбата на огромното мнозинство граѓани, да станеме полноправна европска држава до 2030г.

Европскиот пат и полноправното членство во ЕУ е највисок државен и национален, македонски приоритет. Ова е клучен момент, се работи за сегашноста, стабилноста и извесната иднина на сите наши граѓани, за иднината на денешните и идните генерации.

Граѓаните заслужуваат европски квалитет на живот и европски животен стандард, во европска држава, а тоа да биде нивната родна земја, нивната татковина” стои во објавата на Ковачевски.

Треба да знаете
Последни објави