Search

(Видео)Треба ли да се замрзне цената на пивото и во кафулињата – еве што одговараат граѓаните

Откако Владата донесе одлука да се намалат и цените на соковите, флашираната вода, како и некои алкохоли, како пивото, порталот Трн.мк направи анкета со граѓани, кои одговараа на прашањето дали тој пример треба да го следат и кафулињата и другите угостителски објекти и да ја замрзнат цената на пивото, но и каде излегуваат повеќе младите – во кафичи или во маркети?

На прашањата одговараат и младите и постарите. Некои претпочитаат излегување во маркети, а други пак во кафичи. Повеќето сметаат дека треба да се замрзнат цените и во кафичите.  Има и такви што велат дека добро се живее и дека цените се ОК.

За што сѐ беа прашани граѓаните и какви одговори дадоа можете да погледнете во видеото подолу.

Треба да знаете
Последни објави