Драма во ТВ Алфа, Груевски барал вклучување во живо?!

24инфо.мк од извори блиски на телевизија Алфа дознава дека во текот на вчерашниот ден имало драматични тензии во медиумот предизвикани од барањето на поранешниот премиер и пребеган осуден граѓанин на Северна Македонија, Никола Груевски.

Изворот информира дека наводно идејата и барањето биле Груевски да се вклучи во живо во емисијата на Богдан Илиевски, осудениот, па амнестиран учесник и организатор во крвавите случувања во македонскиот парламент на 27 април 2017 година.

Според информациите што ги добивме, внатре во редакцијата и менаџментот на телевизијата настанала вистинска тревога околу барањето на Груевски, при што конфликтот и раздорот на релација Груевски – Мицкоски се рефлектирал и внатре меѓу структурите на телевизијата.

Останува да се проследи дали следниве денови Никола Груевски ќе успее со својата комунукација да излезе од рамките на фејсбук обраќањата и дали ќе обезбеди канал за негово обраќање и преку мејнстрим медиумите.

Овие наводи беа демантирани од ТВ Алфа

Треба да знаете
Последни објави