Search

Голем шумски пожар на Сицилија му се заканува на Палермо

Голем шумски пожар во близина на Палермо се шири и го загрозува главниот град на Сицилија, а училиштата во околните населби се затворени, јавија денеска италијанските медиуми.

Жителите на предградието Бранкачо поминаа непроспиена ноќ на покривите на своите куќи, како што тоа го правеа во јули кога областа исто така беше зафатена од шумски пожари, пренесоа медиумите.

Училиштата во Гратери се затворени, а локалниот градоначалник Џузепе Муфолето ги повика жителите да преземат мерки на претпазливост во случај пожарот да се прошири.

Треба да знаете
Последни објави