Search

Јакимовски: Мицкоски договорил пратеници од ВМРО-ДПМНЕ да гласаат за уставни измени

Градоначалникот на Карпош и претседател на партијата ГРОМ, Стевчо Јакимовски вечерва повторно го нападна лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски.

Јакимовски вели дека Мицкоски глуми жртвено јагне, а всушност самиот тој договорил дел од пратениците од ВМРО-ДПМНЕ да гласаат за уставни измени

„Значи овој Христијан се обидува да не прејде сите жедни преку вода.

Морам да признаам дека му направиле доста добра стратегија, арно ама, забораваат дека има и политичари од времето на Тито. А таквите подготвени стратегии не од него, туку од странски замешателства ги фаќаат на бранова должина.

Нели Христијан побара гаранција за јазикот и македонскиот идентитет? Тоа беше однапред договорено, покровители на гаранцирањето беа токму Германците со гласање во парламентот. Така ли беше? Нели ви е чудно што Мицкоски го нападна Груевски дека се обидува да му направи раздор во партијата и да обезбеди пратеници за уставните промени токму во германски ФАЦ?

Стратегијата е да се нападне Груевски дека тој е предавникот што договорил дел од пратениците од ВМРО-ДПМНЕ да гласаат за влез на Бугарите во уставот. На зачестениве средби со странците токму Мицкоски има договорено дел од пратениците да гласаат за измени на уставот, а за тоа да не биде тој виновен туку предавникот Никола Груевски.

Се потрудиле добро да ја осмислат стратегијата да ни глуми лисица, жртва на заговор и обид демек партијата да му се разбива одвнатре, а всушност, трговецот за уставните измени е токму тој. И тоа настапува како трговец-поединец.

Повторно користи иста тактика како за Преспанскиот договор. Таму го обвини Мијалков. Се сеќавате нели? За влез на Бугарите во уставот ќе го обвини Груевски, а тој демек ги чувал македонските национални интереси, ама постојано го поткопувале уценети бивши политичари, инаку тој ќе издржел машки“ стои во објавата на Јакимовски.

Треба да знаете
Последни објави