Search

Забраната стапи на сила – Париз од денеска без електрични тротинети

Од денеска Париз е првата престолнина која ја укина комерцијалната употреба на електрични тротинети, односно можноста за нивно изнајмување.

Трите компании за изнајмување, Лајм, Тиер и Дотт останаа без линценците и повлекоа околу 15.000 електрични тротинети што ги изнајмуваа.

Укинувањето доаѓа по гласањето во април оваа година кога над 90 отсто од граѓаните се изјаснија изнајмувањето да се укине, но на гласање излегле само 7,46% од запишаните гласачи на избирачките места.

Треба да знаете
Последни објави