Search

ФОТО: Преполн сквер Јадран за првата трибина „Ние сме Европа“

Преполн беше плоштадот Јадран во Скопје попладнево каде се одржа првата од серијалот трибини „Ние сме Европа“ во организација на Секретаријатот за европски прашања.

Над 3500тини граѓани, државни функциониери, но и членови на раководството на СДСМ беа поладнево на плоштадот Јадран, каде свои обраќања имаа премиерот Димитар Ковачевски, вицепремиерот Бојан Маричиќ, амбасадорот на Шпанија, како и претставнички на бизнис и граѓанскиот сектор.

Вакви трибини ќе се одржат уште во седум градови, со цел на граѓаните подобро да им се објасни за придобивките од членството во Европската унија.


Треба да знаете
Последни објави