Search

Во Звечан нападната екипа на РТК

Косовската радио-телевизија (РТК) објави дека во Звечан била нападната нејзина екипа што известувала од овој град на северот на Косово.

Косовскиот Јавниот сервис објави видео на кое се гледа дека е демолирано возило на РТК и дека се нападнати новинар и снимател на таа телевизија.

Тоа е прв напад по неколку дена, откако претходно, од почетокот на протестот во Звечан пред 18 дена, имаше најмалку десетина напади врз претставници на медиумите.

Треба да знаете
Последни објави