Search

WIZZ AIR нуди загарантирана база во Скопје за капетани 

Wizz Air, најбрзо растечката и еколошки најодржлива авиокомпанија во Европа на глобално ниво, продолжува со својата акција за регрутирање и вработува капетани со загарантирано место во базата во Скопје.

Успешните апликанти кои ќе го наведат Скопје како нивна база со приоритет, загарантирано ќе добијат распределба на базата во Скопје. Исто така, кандидатите кои ќе се приклучат на настанот за евалуација што ќе се одржи во Будимпешта ќе добијат бесплатно хотелско сместување и авионски билети. Не е потребен предуслов – сите капетани кои ќе го резервираат датумот на евалуација ќе бидат поддржани со логистика. Капетаните можат да аплицираат со пополнување на формуларот и да станат пилоти во една од најбрзо растечките авиокомпании во Европа. Меѓу многуте поволности што авиокомпанијата им ги нуди на своите вработени, се можноста за прогресивно и брзо напредување во кариерата (надградба на команди, капетани за безбедност / капетан за линиска обука / инструктор / пилот за управување); бонус додаден на годишната основна плата по секои 1.000 часа летање со Wizz Air; обука од светска класа, договор на неопределено време; губење на лиценца, патничко и животно осигурување; и многу повеќе.

Wizz Air управува со млада и модерна флота која се состои од авиони од семејството Airbus А320. Превозникот е посветен на речиси тројно зголемување на големината на својата флота, со што ќе порасне на вкупно 500 авиони Airbus А320neo/321neo и А321XLR до 2030 година. Wizz Air е исто така гордa што има силна култура на различности и колеги од над 90 националности и продолжува постојано да регрутира нови колеги од цела Европа (и пошироко!) за 2023 година и натаму.

Треба да знаете
Последни објави