Search

Преку медиумите дознав дека ни се одземени надлежностите за градинката, вели градоначалникот Стефковски

Градоначалникот на општина Гази Баба, Бобан Стефковски објави дека преку медиумите дознал дека Министерството за труд и социјална политика им ги одзела надлежностите за детската градинка „Детска радост“ во Автокоманда.

„Скандалозно и несериозно е тоа што Министерството за труд и социјална политика, преку соопштение до медиумите не извести дека ни ги одзема надлежностите за детската градинка Детска радост во Автокоманда. Ваквата постапка е уште еден јасен доказ дека Министерството за труд и социјална политика води политички, а не законски постапки.

До овој момент во општина Гази Баба не е пристигнат документ со кој ни се одземаат надлежностите, а Министерството во соопштение до јавноста во петтиот пасус вели: “Одземените надлежности на градоначалникот се реазултат на прекршување на законот од страна на управниот одбор на ЈОУГД Детска радост – Гази Баба и на прекршување на законот од страна на градоначалникот Бобан Стефковски, при водење на постапка за разрешување на директор”“ наведува Стефковски.

Самото водење на постапката со сила, според него, говори за политичките притисоци кои изминатите две недели ги имаат вработените во Министерството за труд и социјална политика.

„А факт дека ова што го говорам е вистина е укажувањето кое го испрати Министерството до општина Гази Баба на кое инспекторката која ја водеше целата постапка не е потпишана, туку на истото стои само нејзиното име и презиме, што не е својствено за водењето на постапки од ваков тип. Откако не им успеа притисокот кој го правеа врз мене за да ја поништам одлуката за разрешување и да ја вратам на работа разрешената директорка, тргнаа низ насилна постапка да ги одземаат надлежностите“ вели Стефковски.

Тој порачува дека нема да прави компромис со незаконското работење, а на министерката Јованка Тренчевска и порача дека за сите незаконски постапки и донесени решенија ќе има ревизија, а потоа и одговорност пред надлежните органи.

Треба да знаете
Последни објави