Search

Промоција на АДА – првиот дигитален асистент базиран на вештачка интелигенција во јавен сектор

Првиот дигитален асистент базиран на вештачка интелигенција во јавен сектор – АДА денеска ќе биде промовиран во Фондот за иновации и технолошки развој (ФИТР). 

На промоцијата ќе се обратат премиерот Димитар Ковачевски, вицепремиерот за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции Фатмир Битиќи и директорот на Фондот за иновации и техонолоши развој Фестим Халили. 

Треба да знаете
Последни објави