Search

 Сабота 8 април, неработен ден за припадниците на ромската заедница

Министерството за труд и социјална политика (МТСП) соопшти дека согласно Законот за празниците, сабота, 8 април, Меѓународниот ден на Ромите е неработен ден за припадниците на ромската заедница во државата. 

Истовремено, Министерството за труд и социјална политика на припадниците на ромската заедница во Република Северна Македонија им го честита Меѓународниот ден на Ромите.

Треба да знаете
Последни објави