Search

Зоран Кесиќ за прв пат со ексклузивно шоу во Македонска Филхармонија

Зоран Кесиќ за прв пат во живо пред скопската публика со неверојатното шоу „Приказни и песни” доаѓа на 24-ти април во Македонска Филхармонија!

По 6 години и повеќе од 50 настапи на 3 континенти овој хумористично-сатирично-музичко-политичко-едукативен спектакл Таксират фестивал заедно со Скопје Комеди го носат и во Скопје!

Зоран Кесиќ е српски комичар, политички коментатор, новинар, еден од најпопуларните, ако не и најпопуларниот ТВ водител во целиот регион.

Тој е автор на популарните хумористични емисии „Озбиљне вести”, „Дезинформатор”, „Фајронт република” и на политичката сатира и воедно најгледаната забавна емисија во Србија „24 минути”. „24 минути” е една од ретките политички сатири што можете да ги видите на телевизија, кои се занимаваат со дневните настани во регионот.

Во целовечерната изведба тој разговара и пее за безброј разновидни теми од политика до медитација. Секоја е обоена според местото на изведбата, моменталниот амбиент и моменталното расположение на изведувачот, и секој е единствен настан кој во таа форма ќе се случи тогаш и никогаш повеќе.

Треба да знаете
Последни објави