Search

Линеарно зголемување на платите од по 3086 денари на вработените во МВР

Владата, на денешната седница, ја разгледа и усвои Информацијата за потребата од линеарно зголемување на платите на работниците во Министерството за внатрешни работи, на предлог на Министерството за внатрешни работи.

Согласно заклучокот, Министерството за внатрешни работи ќе изврши линеарно зголемување на платите на вработените во Министерството во износ од 3086,00 денари по работник, во бруто износ, што ќе отпочне да се исплаќа со платата за месец март 2023 година.

Треба да знаете
Последни објави