Search

Пронајдени две гранати од Втора светска војна при ископ

На 25.03.2023 во 10.20 часот било пријавено дека с.Габрово-делчевско додека се вршело ископ на земја за водоводна мрежа со работна машина биле пронајдени две гранати кои по ископот останале на површината на земјата.

Од полициски службеници излезено било на местото на настанот и констатирано било дека се работи за две гранати кои потекнуваат од Втората светска војна. Пронајдените гранати се подигнати од страна на ДЗС за понатамошна постапка.

Треба да знаете
Последни објави