Search

Човек кој тврди дека се вратил од мртвите откри што видел- немаше светлина кон која требаше да одам

Тоа е прашањето на кое сите очајно сакаат да го знаат одговорот: што се случува откако ќе умреме? Сега 55-годишен маж од Англија го сподели своето фасцинантно искуство откако беше вратен во живот од работ на смртта

Срцето на Кевин Хил одеднаш престанало да чука додека се лекувал од ретката болест калцифилакса, пишува Дејли Мејл.

Лекарите го нарекоа „човек чудо“ поради неговото закрепнување, а тој рече дека на крајот, сепак, „нема светлина кон која треба да оди“, иако неговото искуство со „умирање“ и враќање во живот беше мирно.

-Бев одвоен од моето тело, како да сум во духовен свет. Бев свесен што се случува, но бев спокоен, опишал тој.

Хил имаше операција на срцето во јануари 2022 година поради проблем со срцевиот залисток што предизвика акумулација на вода во неговите нозе, а потоа разви калцифилакса, што може да предизвика згрутчување на крвта и болни чирови на кожата што може да доведе до крварење.

Хил рекол дека изгубил пет литри крв пред да му застане срцето и дека бил мртов неколку минути пред лекарите да почнат да го реанимираат.

-Знаев дека крварам. Знаев дека е сериозно. Персоналот влегуваше и излегуваше за да го запре крварењето.

Кевин рече дека гледал од страна додека болничкиот персонал се обидувал да го спаси.

-Знаев дека умрев. Бев одвоен од моето тело. Потоа само заспав и се разбудив жив и крварењето престана. Знаев дека не е време да умрам“, рече тој, а потоа рече дека ова искуство го принудило да ги промени своите приоритети.

Треба да знаете
Последни објави