Search

Договорена соработка помеѓу Кисела Вода и Меѓународниот Балкански Универзитет

Градонaчалникот Орце Ѓорѓиевски беше во официјална пoсета на Меѓународниот Балкански Универзитет во Скопје.

Заедно со вицеректорот вон. проф. д-р Мевлудин Ибиш, потпишаа Меморандум за соработка со рамки на образовните и практичните процеси, во склоп со идејата за доживотно учење.

На средбата беа договорени конкретни проектни активности за потребите на општина Кисела Вода.

Се разговараше за можни проекти за студентска пракса и архитектонски проекти меѓу двете институции, а посебно внимание се обрна на актуелните случувања во врска со распишаниот конкурс за идејно решение за ДУП за Расадник.

Градоначалникот Ѓорѓиевски го промовираше проектот и од двете страни се изрази интерес за вклучување на стручниот персонал и студентите во конкурсот.

Дополнително, на оваа средба која е само прва од планираните кои следат, беше постигнат договор Општината да додели стипендии за студирање на ИБУ за најдобрите ученици од училиштата кои се на нејзина територија.

Треба да знаете
Последни објави