Search

Новиот министер за здравство, д-р Фатмир Меџити, ја презеде функцијата

Во просториите на Министерството за здравство, денеска, беше извршено примопредавање на должноста министер за здравство. Новиот министер, д-р Фатмир Меџити, ја презеде функцијата од д-р Беким Сали.

„Чест ми е што сум именуван за нов министер за здравство. Денес имав продуктивна средба со поранешниот министер, д-р Сали, решен сум да ја продолжиме важната работа за унапредување и заштита на здравјето и благосостојбата на сите наши граѓани“, рече министерот Меџити.

„Мојот фокус како министер за здравство ќе биде нашиот здравствен систем да биде достапен, ефикасен и да ги задоволува потребите на сите граѓани. Ќе работиме на промовирање здрав живот и ќе обезбедиме ресурси и поддршка за превентивна нега, така што секој ќе има можност да води поздрав живот.

На средбата со својот претходник, министерот Меџити посочи дека инвестирањето во здравјето на нашите граѓани е од суштинско значење за градење здраво општество и останува посветен на соработката со здравствените работници, засегнатите страни и лидерите на заедницата за да ги постигнеме нашите заеднички цели.

„Ви благодарам за довербата и со нетрпение очекувам да ви служам во оваа важна улога“, рече министерот Меџити.

Треба да знаете
Последни објави