Search

Најдете го чадорот за помалку од 11 секунди: Воопшто не е тешко!

Можеби мислите дека оваа задача е премногу тешка, но верувајте ни на збор дека не е

Оптичките илузии постојат уште од времето на античките Грци. Тие ги вткале во нивната архитектура, предизвикувајќи го човечкиот мозок да ги набљудува зградите што е можно подолго и да најде различни форми во нив.

На современите оптички илузии и криенки дизајнирани за забава, има широк спектар на визуелно измамнички ефекти благодарение на играта на светлината, бојата и обликот.

Имате една таква оптичка илузија пред вас, а вашата задача е да го пронајдете чадорот меѓу птиците. Секако, за да ви ја отежне задачата, авторот ги употребил истите бои и за птиците и за чадорот.

На оние кои имаат добра концентрација кога ја погледнале оваа оптичка илузија им биле потребни само 15 секунди за да го пронајдат дадениот објект.

Дали ќе бидете побрзи?

Не дозволувајте колоритната слика и одличните резултати на другите луѓе да ве вознемират – можете да бидете подобри од другите!

Ние ќе ви помогнеме – игнорирајте го левиот дел од илустрацијата, бидејќи бараниот објект не се наоѓа таму.

Ако сè уште не можете да го најдете чадорот меѓу птиците, погледнете го решението подолу.

Треба да знаете
Последни објави