Search

Министер за внатрешни работи Дермеџиев ќе ја предводи бугарската делегација на чествувањето на Делчев во Скопје

Бугарскиот вицепремиер задолжен за јавен ред и безбедност и министер за внатрешни работи Иван Демерџиев утре во Скопје ќе ја предводи делегацијата на источниот сосед која ќе простигне да оддаде почит на гробот на Гоце Делчев во црквата „Свети Спас“. На утрешното чествување во Скопје ќе биде одбележана 151-вата година од раѓањето на македонскиот револуционер, Делчев.

Министерот за внатрешни работи на Бугарија, Дермеџиев како што соопшти БТА ќе биде придружуван од неговиот заменик Венцислав Катинов.

Треба да знаете
Последни објави