Search

И оризот во стоковните резерви

Владата на денешната седница го утврди текстот на Предлог – законот за изменување и дополнување на Законот за стоковите резерви.

Примарната цел, како што соопшти владината прес-служба, е да се опфати оризот како производ од исклучително значење и да се создадат услови за негово чување како стоковни резерви, во вид на оризова арпа.

Треба да знаете
Последни објави