Search

Дводневен штрајк на актерите во Грција

Актерите и театарските работници во Грција, организирани од нивните здруженија и федерации од денеска почнаа 48-часовен штрајк во знак на протест против предлог-законот на Владата што се однесува на нивниот сектор, објавија грчките медиуми.

Од федерациите сметаат дека со новиот закон платите на актерите нема да се одредуваат од колективните договори, туку од Владата, но и дека се деградираат нивните дипломи и квалификации.

Треба да знаете
Последни објави