Search

Изминатото деноноќие произведени 19.774 MWh електрична енергија, продадени 330 MWh ноќни вишоци

АД ЕСМ на 12.01.2023 година произведe 19.774 MWh електрична енергија, со што целосно ги задоволи потребите на домаќинствата и малите потрошувачи.
Во Термоелектраните произведени се 16.344 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 3.430 MWh.
Во изминатото деноноќие АД ЕСМ продаде 330 MWh вишок електрична енергија.
Податоците се преземени од Диспечерски извештај на АД ЕСМ за 12.01.2023 година.
Треба да знаете
Последни објави