Кијану Ривс може да ја режира адаптацијата на БРЗРКР за „Нетфликс“

Кијану Ривс сака да направи сè. Не само што коавторот на стрипот БРЗРКР глуми во филмот-адаптација, тој сака и да го режира.

BRZRKR е стрип што го напишаа Ривс и Мет Кинд. Нацртан од уметникот Рон Гарни, стрипот раскажува епска приказна исполнета со акција за бесмртен воин кој тепа луѓе во различни моменти од историјата. Стрипот треба да биде адаптиран во филм за „Нетфликс“ и додека писателот Метсон Томлин го пишува сценариото, нема ниту еден режисер во најава.

Во интервју за „Колидер“, Ривс призна дека размислува самиот да ја режира адаптацијата. Всушност, актерот вели дека има 33 отсто шанси тој да биде режисерот.

Според медиумите, Ривс на режисерското столче би значело дека адаптацијата би можела да биде поверна на стриповите.

Треба да знаете
Последни објави