Search

Водата во Скопје безбедна и квалитетна за пиење

Водата во Скопје е безбедна и квалитетна за пиење, покажува последниот неделен лабораториски извештај на ЈП „Водовод и канализација”.

Анализите, физичко-хемиски и микробиолошки, ги спроведе Секторот за санитарна контрола од 26.09.2022 до 30.09.2022 зема на 193 примероци од 41 мерни места во Градот Скопје. Притоа е утврдено дека сите примероци одговараат на Правилникот за барања за безбедност и квалитет на водата за пиење.

Треба да знаете
Последни објави