Search

Ураганот Орлен се засили во бура од четврта категорија додека се движи кон западно Мексико

Ураганот Орлен што брзо се засили на четврта категорија се приближува кон западно Мексико, каде се очекува да предизвика поплави опасни по живот, според Националниот центар за урагани, пренесува Си-Ен-Ен.

Ураганот, со максимални постојани ветрови од 130 милји на час, се предвидува дека ќе стигне до брегот на континенталниот дел на Мексико во понеделник или во понеделник навечер (по локално време), со што ќе се спушти јужно од Мазатлан, Синалоа, каде што поплавите ќе бидат опасни по живот.

Треба да знаете
Последни објави