Search

На Хималаите е пронајдено тело на индиски војник кој исчезнал пред 38 години

Телото на индискиот војник е пронајдено на Хималаите 38 години откако исчезнал за време на патрола.

Човек по име Чандрашекар Харбола и 19 негови колеги биле фатени во лавина во 1984 година додека патролирале по глечерот Сиахен долж границата меѓу Индија и Пакистан, јавува Би-Би-Си.

Се наведува дека подоцна биле пронајдени 15 тела, а пет биле пријавени за исчезнати.

Треба да знаете
Последни објави