Search

ВМРО-ДПМНЕ: Последен пат во Прохор Пчински во 2009 беше делегација предводена од поранешниот претседател на Собранието Велјаноски

Пендаровски и власта треба да знаат дека последен пат на Прохор Пчински делегација на Македонија била во 2009 година на чело со претседателот на Собранието Трајко Велјаноски, а не како што тие тврдат

Им благодариме на пријателите од Србија за денешниот гест со посетата на Претседателот Стево Пендаровски на манастирот Свети Прохор Пчињски.

Сепак, Претседателот на #Македонија бил должен да знае дека последен пат на ова историско место бил Претседателот на Собранието Трајко Велјаноски во 2009 година, а не така како што беше кажано!
Освен тоа, протоколот на нашата држава наместо да прикажува нереални дипломатски достигнувања и наводни несекојдневни успеси, требало да биде информиран дека таблата пред која денеес се поклонија преставниците на нашата Држава, ниту е оригиналната табла, ниту таа е на местото на кое треба да стои!!!

Македонија поминала многу премрежија! Ќе го поминеме заедно и ова!
Честит Илинден Македонијо!

Трајко Велјаноски, Фејсбук објава

Треба да знаете
Последни објави