Search

Скопје го достигна врвот – најзагаден град во светот

Скопје моментално е прв најзагаден град во светот на листата на air visual, после него се и Дака во Бангладеш и Њу Делхи во Индија.

Податоците од мерните станици за квалитет на воздух на Министерството за животна средина покажуваат дека Скопје и Кавадарци утрово се најзагадени градови во Македонија.

Овие два града се обоени со виолотева боја што укажува на многу високо загаден воздух. Високо загаден е воздухот во Куманово, Гостивар и Кичево. Струмица, Гевгелија, Кочани и Велес се со средно загаден воздух.

Треба да знаете
Последни објави