Search

Хусеини: Регистарската табличка на автобусот на „Беса транс“ не постои

Директорот на Државниот инспекторат за транспорт, Руфат Хусеини, во вечерашното гостување на ТВ21, одговарајќи на прашањето дали автобусот на „Беса транс“ во кој загинаа 45 луѓе во Бугарија е регистриран, рече дека регистарската табличка на автобусот не постои во евиденцијата на транспортните власти.

Јас добив 58 извештаи од Министерството за внатрешни работи од „Деве Баир“ и сите регистарски таблички на возилата се регистрирани. И јас ја имам оваа регистарска табличка. Но, тоа не е тој автобус. Табличката на овој автобус не постои, рече Хусеини.

Тој уште еднаш повтори дека не е одговорен за фактот што автобусот ја поминал границата 130 пати и што не е регистриран никаде.

-И јас се чудам. Јас не добив никакво известување од Царинската управа дека автобус на „икс“ компанија ја поминал границата без извод од лиценца, и покрај тоа што има законска обврска да ме извести и да не дозволи автобусот да ја помине границата. Едно нешто е јасно – ако нема извод, не смее да ја помине границата“, рече Хусеини во емисијата „Клик плус“.

Треба да знаете
Последни објави