Search

Потрошувачката на гас во Европа достигна невиден рекорд

Повлекувањето на гас од подземните складишта во Европа во ноември достигна рекорд од 2011 година, покажуваат податоците на Гас Инфраструктура Европа (ГИЕ).

Потрошувачката на гас од складиштата во Европа во ноември изнесувала околу 11,68 милијарди кубни метри. Ова е втор врв од 2011 година, а првиот беше во 2016 година, кога од европските складишта за гас беа повлечени 11,78 милијарди кубни метри.

Така, вкупното полнење на европските складишта на крајот на претходниот месец се намали на 68,05 проценти и сега изнесува околу 73,46 милијарди кубни метри.

Треба да знаете
Последни објави