Search

Хуманитарната организација на Наоми Кембел под истрага за проневера

Организацијата, основана од супермоделот во 2005 година, собира пари за сиромашните деца ширум светот преку годишна модна ревија.

Кембел е еден од тројцата комесари во добротворната организација, заедно со Бјанка Хелмих и Вероника Силвија Винг Ваи Ау Чоу.

Надзорниците, исто така, планираат да ги разгледаат трошоците на добротворната организација и потенцијалното лошо однесување и лошо управување поради наводните доцнења во пополнувањето на законските годишни сметки.

Fashion for Relief има одржано неколку модни ревии и настани од висок профил на кои присуствувале голем број познати личности, вклучувајќи ги Алекса Чанг, Скепт и Пирс Броснан.

Во добротворната организација, која има за цел да ја ублажи сиромаштијата и да го подобри здравјето и образованието, во септември 2020 година беа идентификувани голем број регулаторни прашања поврзани со управувањето и финансиите.

Комисијата во март оваа година соопшти дека издала акционен план до комесарите со цел да се подобри финансиското управување на добротворната организација.

„По прегледот на одговорот на добротворната организација на акциониот план, регулаторот идентификуваше дополнителни проблеми во финансиското управување и управувањето на добротворната организација што треба да се истражат“, се вели во извештајот.

Треба да знаете
Последни објави