Search

Марко Ѓоргиевски од ОК на СДСМ во Гази Баба ја наследи Лидија Димова

Управниот одбор на Националната агенција ја разреши директорката Лидија Димова од должноста пред истекот на мандатот за кој што е избрана, поради утврдени сериозни неправилности во нејзиното материјално-финансиско работење.

Откако финансиската полиција поднесе кривична пријава до обвинителството за Димова и уште неколку лица за злоупотреба на европски пари, судот денес одлучи да и го одземе пасошот.

Како што објави А1 ОН, за нов директор е избран Марко Ѓоргиевски, кој е претседател на Општинската организација на СДСМ во Гази Баба.

Треба да знаете
Последни објави