Search

Во Скопје нови 571 заразени, Аеродром се ближи до илјада заболени

Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа се направени 3211 тестирања, а регистрирани се 1192 нови случаи на коронавирус. Само на територија на Скопје денеска се регистирани 571 новозаразени лица, а активни се 5668.

По Скопје најмногу заболени има Тетово, денеска 87 или вкупно 726, па Прилеп со 648.

Активни случаи по општини Скопје денеска:

 • Аеродром – 927
 • Карпош – 805
 • Центар – 762
 • Гази Баба – 757
 • Кисела Вода – 699
 • Ѓорче Петров – 460
 • Чаир – 321
 • Бутел – 316
 • Илинден – 131
 • Шуто Оризари – 70
 • Сарај – 51
 • Петровец –50
 • Сопиште – 47
 • Чучер Сандево – 30
 • Студеничани – 24
 • Зелениково -24
 • Арачиново -14

Нераспределени се 113, додека пак бројот на странци изнесува 67.

Треба да знаете
Последни објави