Search

Рекорден раст на цената на златото

Цента на златото денеска се искачи над 1.900 долари за унца, првпат од септември 2011 година.

На њујоршката берза „Комекс” ценатата на златото за испорака во август денеска се зголеми за 0,74 проценти или за 13,35 долари и се тргуваше за 1.9902,95 долари за унца.

Златото највисока цена од 1.911,6 долари за унца имаше во септември 2011 година.

И среброто бележи раст на цената од 1,41 отсто и се продаваше за 22,663 долари за унца за испорака во септември.

Треба да знаете
Последни објави