Search

Нема сила да се поништи Преспанскиот договор

Лидерот на Левица, Димитар Апасиев на гостувањето во теливизијата Канал 5 меѓудрогото зборуваше и за Преспанскиот договор. Тој истакна дека во овој момент македонското политичко милје нема сила да го пoништи овој договор.

Инаку Апасиев и Левица се познати по својот став дека се залагаат за поништување на Преспанскиот договор и бришење на називот „северна“ од Уставот на Република Македонија.

Треба да знаете
Последни објави