Search

Белата куќа ја повика Кина да не спроведува одмаздничка конзуларна акција

Белата куќа денеска ја повика Кина да не спроведува одмаздничка акција, со наредбата за затворање на американскиот конзулат во Ченгду како одговор на затворањето на кинескиот конзулат во Хјустон.

-Ние го затворивме Генералниот конзулат на Кина во Хјустон за да ја заштитиме американската интелектуална сопственост и приватните информации на Американците, рече портпаролот на Советот за национална безбедност, Џон еАлиот, пренесен од британските медиуми.

Елиот ја повика ККП (Комунистичката партија на Кина) да престане со овие злобни акции и да не спроведува „одмазда за одмазда”.

Треба да знаете
Последни објави