Search

ВМРО ДПМНЕ се обврзува на инвестиции во културата и квалитетно образование

ВМРО ДПМНЕ се обврзува на зголемување на средствата во образованието од 3.7% на 5% од БДП.

По победата на 12-ти април следуваат пакет мерки за квалитетно образование и целосна обнова на Република Македонија.

Затоа ВМРО-ДПМНЕ пред граѓаните се обврзува на обнова која ќе донесе повеќе пари во образованието. Покачувањата на стапката од 3.7% на 5% ќе овозможи спроведување на неопходните вистински, а не само декларативни реформи во образованието.

ВМРО ДПМНЕ се обврзува на обнова која ќе овозможи најмалку еден Универзитет во првите 1.000 според Шангајската листа за квалитет.

Идната владата на ВМРО-ДПМНЕ се обврзува на обнова која ќе донесе намалување на ДДВ од 18 на 5% во културата. Ова ќе се однесува за уметнички дела, за организирање на културни настани – продажба на билети, за изнајмување на простор, за организирање на културни настани во институциите од културата, а ќе придонесе и за стимулација на самоодржливоста на институциите.

ВМРО ДПМНЕ се обврзува на обнова која ќе опфати изградба на нови театри во Прилеп, Охрид и Скопје. Конечно Прилеп и Охрид ќе добијат комплетно нови театарски згради, а Скопје уште една нова современа зграда за театар.

ВМРО-ДПМНЕ се бори за повеќе за секого во државата.

На 12-ти април следува победа на ВМРО-ДПМНЕ и сите граѓани на Република Македонија.

Заеднички со народот ќе се избориме за обнова на Република Македонија и целосна реализација на проектите и мерките од програмата на ВМРО-ДПМНЕ.

Треба да знаете
Последни објави